I den här integritetspolicyn hittar du övergripande information om hur vi hanterar personuppgifter enligt gällande lagstiftning och särskilt med hänvisning till Dataskyddsförordningen GDPR, General Data Protection Regulation, som trädde i kraft den 25 maj 2018. I enlighet med Dataskyddsförordningen har U&We och Bin i Stan utformat system och rutiner för hur uppgifter hanteras, lagras skyddas och rensas. En viktig del är att vi inte sparar några personuppgifter i större utsträckning än vad som krävs. Med andra ord, vi sparar inga uppgifter som vi inte behöver för den pågående verksamheten och som du inte gett samtycke till. Vi delar aldrig personuppgifter med tredje part utan ditt godkännande om inte vi är skyldiga enligt lag eller domslut att göra detta. Dataskyddsförordningen finns till för din säkerhet, du har rätt att när som helst be oss redovisa och/eller radera alla uppgifter vi sparat om dig.

Vad är en personuppgift?

En personuppgift är information som direkt eller indirekt kan kopplas till en individ. Det kan exempelvis vara namn, adress, en bild, en ljudupptagning, telefonnummer eller e-post. Informationen behöver alltså inte innehålla ett namn för att det ska vara en personuppgift.

Vilka personuppgifter hanterar vi?

 • Namn
 • E-postadresser
 • Telefonnummer
 • Anställningsavtal (för våra egna anställda)
 • Yrke (exempelvis “hållbarhetschef på XX)”
 • Filmklipp & bilder
 • Bank-/kortuppgifter (till anställda)
 • Cookies

För att kunna utföra vårt uppdrag hanterar vi dessa uppgifter:

 1. Kunder: Namn, email, telefonnummer, fakturaadress, titel
 2. Seminarier och eventbesökare: Namn, email, titel/organisation, telefonnummer, bilder-och filmer från sammankomst.
 3. För att visa upp vårt arbete och kommunicera: Bilder, namn och film
 4. Känsliga uppgifter: Uppgifter om etnicitet, politiska åsikter, religiös eller filosofisk övertygelse sparas ej

 Vad händer med mina uppgifter när jag anmäler mig till U&We:s eller Bin i Stans aktiviteter?

Dina uppgifter sparas internt hos oss så länge vi behöver dem för den aktuella tillställningen. Detta för att vi ska kunna skicka information och uppdateringar t.ex om mat, tider eller för att kunna ta betalt om detta erfordras. Därefter ställer vi frågan om du önskar mer information från oss t.ex genom nyhetsbrev eller inbjudan till fler evenemang, om du samtycker behåller vi dina kontaktuppgifter.  Alla övriga uppgifter som inte är relevanta raderas inom ett år.

Behandling av personuppgifter vid anmälan till nyhetsbrev

När du anmäler dig för att få nyhetsbrev sparar vi din e-postadress och ditt namn. Vi sparar dessa uppgifter för att kunna skicka nyheter, information och uppdateringar om U&We och Bin i Stan. Din e-postadress och ditt namn sparas endast under den tid du är prenumerant på nyhetsbrevet. Du kan när som helst avsluta dina prenumerationer genom att klicka på länken som medföljer längst ner i varje nyhetsbrev. Så fort du avslutat prenumerationen raderas dina uppgifter.

Behandling av personuppgifter för dig som är kund.

När du blir kund hos U&We eller Bin i Stan sparar vi dina kontaktuppgifter för att kunna utföra det vi avtalat och för att hålla dig uppdaterad. Vi hanterar även faktureringsadress. Om du av någon anledning slutar att vara kund hos oss, tar vi bort dina kontaktuppgifter senast ett år efter att vår kundrelation upphört.

Om du vill sluta få information från U&We eller Bin i Stan, att vi ska ta bort en bild eller har andra funderingar eller frågor om denna integritetspolicy är du varmt välkommen att kontakta oss här:

hej@uandwe.se
bzz@binistan.nu

november 30, 2018